EAU d' COLOGNE
Door: RH
Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom
31 Maart 2009 | Duitsland, Berlijn
Zaterdagochtend vertrokken richting Keulen en allereerst naar de grootste beurs ter wereld waar alles te zien is wat met tandartsen te maken heeft. Deze beurs wordt éénmaal in de 2 jaren georganiseerd en het maakt indruk, zelfs op iemand zoals ik, die helemaal niets heeft met deze tak van sport. Je loopt je helemaal verloren op de beurs, alles staat kris kras door elkaar dus echt structuur aanbrengen in ons bezoek is vrij lastig. Tessa hoeft gelukkig maar een paar stands te zien, met name die van Ultradent omdat dit bedrijf waarschijnlijk verblijd wordt met een investering van een aantal duizenden euro’s voor een nieuwe behandelunit. Nadat Tessa aan de boortjes gevoeld, geruikt en gehoord heeft, struinen we nog wat door, eten we nog een lekker broodje en gaan we richting ons hotel. Het Hyatt is beter te bereiken dan de vorige keer dat we hier waren, toen moesten we verschillenden politiecordons doorbreken. Nu niets van dit alles, alleen wat fans van Pink die hoopte een glimp van haar op te vangen, maar volgens mij is dat niet gelukt.
’s Middags nog door de winkelstraten geslenterd op zoek naar ‘passende’ kleding voor Tessa, maar het is bij een zwembroek voor mij en sportsokken voor de kids gebleven. ’s Avonds weer te voet de stad in, op zoek naar een leuk restaurant. We zijn uiteindelijk bij de thai uitgekomen, was niet verkeerd. Toen we buitenkwamen hebben we kennis gemaakt met de echte eau de cologne, het regende, regende en regende. Om iets van onze scherpe smaak kwijt te raken, zijn we toch te voet, langs en over de Rijn terug naar het hotel gelopen. Drijfnat kwamen we in het hotel aan, door het personeel toegelachen, maar wellicht ook wel een beetje uitgelachen zoals we er uit zagen.
De volgende ochtend was het nog steeds bewolkt, dus rustig de tijd genomen voor het lekkerste ontbijt van het westelijk halfrond. Het is nu de 3e of 4e keer dat we hier komen, maar het verveelt nooit om hier de 1e happen van de dag te nuttigen. Omdat we “trouwe” bezoekers zijn, mogen we tot 18.00 uur onze kamer aanhouden. We kunnen dus op ons gemak de rommelmarkt aan de oever van de Rijn bezoeken, voordat we opnieuw de stad in gaan. Na een aantal uren slenteren en weer een paar boekjes voor Tessa rijker, terug naar het hotel, de benen even laten rusten. Vervolgens met de auto naar het 500m verder gelegen theatertje, even kijken waar je kan parkeren en snel een poster van Lyle jatten. Daarna bij een Mexicaans restaurant eten, waar we al eerder wilde gaan eten, maar toen was het te druk. Nu zijn we vroeg en is er voldoende plek, het eten is niet alleen heerlijk, je krijgt er ook veel. Eindelijk kunnen we naar het concert, in de foyer nog even naar Cuijk bellen of alles goed is met de kids. Tom heeft echt goed geluisterd vrijdag toen we vertelde waar we naar toe willen, hij vraagt namelijk hoe de stand is? Kan ook zijn dat wij te vaak weg gaan en hij de draad gewoon kwijt is. Lyle is goed in vorm, wij zitten op rij 1 en kunnen alles goed volgen, ook zijn onnavolgbare manier van het vullen van de pauzes tussen de nummers. Hij is voor de 1e keer in Keulen en blikt vooral terug op zijn eerdere bezoeken aan Europa in zijn jeugd, leuk om die verhalen te horen. Na ruim 2,5 uur houdt hij het (eindelijk) voor gezien, alhoewel, de organisatie houdt het voor gezien, want volgens mij was duidelijk te zien dat hij nog 1 liedje wilde spelen. Niets van dat alles, de lampen gaan aan, we kunnen in onze auto terug naar Cuijk, onderweg nog een flits (wel/geen bon?) en iets na 12-en zijn we thuis. Het weekend hebben we maximaal gevuld.