Rotterdam heeft een nieuw kengetal - Reisverslag uit Albufeira, Portugal van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu Rotterdam heeft een nieuw kengetal - Reisverslag uit Albufeira, Portugal van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu

Rotterdam heeft een nieuw kengetal

Door: RH

Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom

25 Oktober 2010 | Portugal, Albufeira

In tegenstelling tot een normale zaterdag konden we uitslapen, géén voetbal, géén hockey en toch gewoon om 7.00 uur wakker. Vandaag gaan we richting Keulen, waar we zondagochtend heel vroeg richting Faro (Portugal) vliegen. Voor de kids kunnen we niet vroeg genoeg gaan, 16.00 uur verzamelen vinden ze wel heer erg lang duren. Het weer in Nederland is super slecht, lijkt wel of het februari is en we met carnaval warmere oorden zoeken. Na veel regen onderweg, blijkt het in Keulen toch droog te zijn. Nadat we 's avonds al op het vliegveld inchecken voor de volgende morgen, gaan we snel de mooie, oude stad in om ergens nog proberen een plekkie te vinden voor 10 mensen, een hele opdracht want het is overal heel druk. Uiteindelijk lukt het ons en binnen 25 minuten staat de tafel helemaal vol met eten voor ons, worsten, schnitzels en pizza's (Daan maakt indruk door het gemak waarmee hij zo'n ding naar werkt). Terug naar de taxistandplaats komen we nabij de Dom en daar liggen veel zwervers te slapen. Tom ziet zichzelf daar nooit liggen, geeft aan dat het lijkt alsof hij in een nachtmerrie zit, maar heeft de oplossing al als hij dakloos wordt, dan gaat hij bij oma wonen. Famke geeft aan zich niet zo prettig te voelen als ze die zwervers ziet, want ze voelt zich dan zo rijk. Eén van de zwervers die door de kids wordt aangegapen heeft 'humor' en roept nog tegen de kids 'tot volgend jaar, dan liggen jullie hier ook'. Zie je toch niet in Nederland, zoveel zwervers op straat, zoveel alcohol op straat, is geen promotie voor je stad.
Zondagochtend om 5.00 uur opstaan is een flinke opdracht, zeker voor mij. Gelukkig gaat het allemaal heel soepel op het vliegveld en om 7.00 uur gaan we de lucht in, om nog geen 3 uur later in Faro te landen. De wat ouderen onder ons gebruiken die tijd om te slapen, de jongeren spelen PSV – Feyenoord al voor op de DS. Vervolgens met de bus naar ons hotel. Terwijl wij de koffers uitpakken, zitten de kids al in het zwembad, eerst in het binnenbad en later ook in het koude buitenbad. De 1e dag hebben we best wel een strak schema, want om 12.30 uur gaat het restaurant open (en we hebben een honger!) en 1 uur later begint PSV – Feyenoord al. Daan eet al weer een hele pizza, Tom zit aan de mosselen en de gamba's en Luuk en Famke smullen van de pasta, de keuze is enorm, het smaakt ook heerlijk, dat belooft nog wat voor de weegschaal als we weer thuis zijn. We mochten van onszelf ½ uur eten en dan richting taxi standplaats om naar restaurant Hollandaise gebracht te worden. Ze houden zich ook hier aan de regels (max 4 personen in een taxi), dus er stoppen om 13.35 uur 3 taxi's voor het restaurant, nog net op tijd om Ajax net niet te zien verliezen van Exelsior. Direct daarna begint het hoofdprogramma; als 1e weetje wordt aangegeven dat Feyenoord het meeste van alle clubs uit Nederland van PSV in Eindhoven gewonnen heeft (18 keer geloof ik). Dit keer dus niet, 10-0 wordt het uiteindelijk, ongekend, de smsdienst maakt overuren (het kengetal van Rotterdam is veranderd van 010 naar 10 0) en de café-eigenaar die eigenlijk voor Feyenoord is, schakelt uiteindelijk ook maar over op z'n favoriete club Top Oss, die volgens hem nog niet verloren hebben. Wanneer ik hem duidelijk maak dat ze 2 weken geleden hun eerste nederlaag hebben geleden, juist tegen JVC Cuijk, erkent hij z'n meerdere in ons, met de toevoeging dat de rekening verdubbeld zal worden. Blijkbaar heeft hij geen zin in meer van dergelijke ervaringen deze week, want na de wedstrijd gaat het restaurant dicht voor de winter en kunnen we woensdag en zaterdag niet bij hem terecht voor de wedstrijden tegen Vitesse en Fc Twente, gelukkig hebben we de adressen van 2 andere kroegen al in ons bezit.
Na de wedstrijd eerst even slapen, bijkomen van de reis, van Reis en van de wedstrijd. Als we wakker worden, rond 17.00 uur schijnt de zon nog steeds flink, het weer is hier geweldig, bij aankomst was er nog een flinke wind, nu is het echt heerlijk. Na voetballen kijken, mogen we nu zelf aan de slag en wordt er flink gevoetbald op het kunstgrasveld.

• 25 Oktober 2010 - 08:18

Beppe:

Na Tessa haar telefoontje gister kwam tegen 13.00 uur een ander telefoontje van een vreemde mevr. met de volgende mededeling:"Hoi, pake en beppe, we zijn geland in Portugalis. Met nog een vraag over het weer". Vermoedelijk was dat de sms van Famke.
    Nou de zon heeft flink geschenen, Er was vrij harde wind, allemaal takken rond het huis. Annie kwam en toen zijn we naar Lauwersoog gereden en hebben een poosje vanuit de auto naar Schiermonnikoog gekeken. Annie en ik zijn nog op het piertje geweest en ik hoorde van birdwatschers dat het piertje die ochtend nog onder water was geweest. Dat was ook te zien aan het vloedmerk. Toen ik de vogelmannen vroeg wat ze zoal gezien hadden vertelden ze dat ze Grote franjepoot, vale stormvogel en alkjes gezien hadden. Verder voornamelijk meeuwen. Er waren veel mensen te kijken. Het schijnt dat er bij harde wind veel (vreemde) vogels zijn. Bovendien was het ook nog om de volle maan heen. Vandaar het hoge water.
    Gr. van Pake en Beppe uit het verre Fryslân.