Acrobatische toeren - Reisverslag uit Albufeira, Portugal van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu Acrobatische toeren - Reisverslag uit Albufeira, Portugal van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu

Acrobatische toeren

Door: RH

Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom

26 Oktober 2010 | Portugal, Albufeira

Eten kan je hier als de beste, 's middags eten we zo veel dat Tessa het avondeten tot nu toe beperkt tot gazpacho (koude soep met heel veel knoflook) en een toetje. Met het drinken is het een stuk slechter gesteld, de wijn is niet te drinken, de cocktails komen uit zo'n slush puppie apparaat, wil je dronken worden dan moet je dat doen door veel bier te drinken of gewoon een bacootje te pakken. Gelukkig willen wij niet dronken worden, dus die stress kunnen wij grotendeels aan ons voorbij laten gaan. De cappuccino aan de andere kant is weer geweldig, vooral die toren van slagroom er op ! De minidisco was echt een hoogtepunt van de vakantie, je kunt het maar gehad hebben op de 1e avond van je vakantie. Omdat het nooit leuker kan worden, hebben we maar afgesproken dat we dit vertier de rest van de vakantie gaan overslaan, tot nu toe geen klachten van de kids gehoord. Deze keuze werd mede ingegeven door het niveau van de 'show' van die avond, 2 danseressen en 1 danser, waarbij de danseressen steeds minder kleren over hielden naarmate de show duurde. Famke heeft de foto's gemaakt maar is vergeten om dit tot aan het einde van de show te doen. Nu weten we niet wie er gelijk heeft als het om de buste van 1 van de danseressen ging, was het puur natuur of was er iets aan toegevoegd?
Je hebt hier op de kamer ook Nederlandse tv, op maandagochtend zien we dat het journaal opent met de nederlaag van Feyenoord (en dus niet de overwinning van PSV). Als we later 's avonds door het stadje Albufeira lopen wordt ik door mijn kledingkeuze die avond regelmatig aangesproken door wildvreemden die even de 10-0 met mij willen delen, de beelden zijn klaarblijkelijk de hele wereld over gegaan.
Eerder die dag hebben we 2 auto's gehuurd zodat we mobiel zijn en kunnen gaan en staan waar we willen. 's Ochtends betekent dit dat we naar de zee zijn geweest, iedereen met de trap (100 treden) naar beneden, ik met ons Pa via onverharde hobbelwegen met de auto. Blijkt dat dit hetzelfde strand is als waar wij 1,5 jaar geleden ook 10 dagen hebben doorgebracht. Zowaar geen straf, want dit is 1 van de mooiste stranden waar we ooit geweest zijn, van de wind heb je bijna geen last, van de zon des te meer, dus het is heerlijk toeven daar, ruim 25 graden! De kids duiken direct de zee in, ook al is het water misschien net 20 graden. Uiteindelijk moeten we doordat het vloed wordt onze plek op het strand inruilen voor het restaurant. Na de siësta zijn we de binnenlanden ingegaan en hebben we de Fonte Benemola (de bron van de rivier die Benemola heet) vereerd met een bezoek. Een leuke wandeling van ruim 5 km, waarbij het hoogtepunt bestond uit het oversteken (via kleine pilaren) van de rivier. Vooral Ellen deed haar best om in de funniest home video's te komen, maar hield het uiteindelijk toch droog zodat Luuk voor niets gefilmd had. Huiskamervraag voor de thuisblijvers, hoe heet de struik die eikels als vrucht heeft, wij weten het niet.
Na het avondeten hebben we het oude centrum van Albufeira nog vereerd met een kort bezoek, het was gezellig druk, de cocktails zijn hier wel lekker en we hebben al een plekje gereserveerd bij een restaurant voor de 2 wedstrijden die PSV nog moet spelen deze vakantie. Aan tv's in dit stadje sowieso geen gebrek, in elk restaurant of kroeg hangen er minimaal 4, zelfs ik vraag mij af of dit niet een beetje teveel van het goede is, dat moet wat zeggen! Om 22.15 uur (in Nl 23.15) duiken we met z'n allen het bed in, moe van alle inspanningen vandaag.

• 26 Oktober 2010 - 10:37

Beppe:

Toen ik deze website vanochtend opende was ik zeer verbaasd. Helaas Rob niet jou stukje had het mij aan gedaan dat had ik dan ook nog niet gelezen, maar de reclame er naast. Ik besefte in één keer dat de commercie op jou stukjes heeft ingehaakt, door jou beschrijvingen van jullie voedselinname.Reclame voor pizza's!
    De thuisopdracht: wat dachtje van een eikel aan een boom, is een eike(n)boom, een eikel aan een struik, is een eike(n)struik.
    Picure this: Vanmorgen zie ik buurvrouw Bosklopper in pyama en peignoir buiten naast hun auto staan voorste raam neergedraaid Zij met verheven boze stem:"Je moet naar binnen draaien". Ik kon niet zien wie achter het stuur zat, ik nam aan haar man en daarom snapte ik het niet. Haar man is chauffeur en soms weken van huis en weet ook wel een auto te besturen. Ik dacht wat een"aardige" manier om afscheid van je man te nemen. Maar ho Saakje, ik was te voorbarig want bij verdere beschouwing bleek dat zoon Johnny achter het stuur zat en waarschijnlijk probeerde zijn eerste solorit te maken. In iedergeval het was een heel gestin om van het erfje af te komen. Ik zie dat graag, dat gestuntel bij een ander.
    Gr. Pake en Beppe.

• 29 Oktober 2010 - 15:35

Gerrit:

en wij waren er live bij
    opa /oma uit 1 zonnig en heerlijk portugal
    houdoe