Spaanse Paashaas
Door: RH
Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom
12 April 2009 | Spanje, Madrid
Vervolgens naar het museum, je hebt hier 2 hele grote musea, het Prado of het Reina Sofia. In het Prado kan je vooral alle kunst bewonderen die de Spanjaarden tijdens al hun oorlogen richting Madrid hebben gehaald, is dus ook heel wat kunst der lage landen te bewonderen. In het Reina Sofia kan je beter terecht voor Dali en Picasso. We kozen voor de laatste, niet omdat het vandaag gratis was, maar omdat we het schilderij Guernica van Picasso nog een keer wilde zien. De kids vonden dit museum niet zo leuk, Tom wilde een schilderij zien waar op staat hoe het er echt uit ziet en dat kom je bij Dali en Picasso niet echt tegen. Vervolgens naar het supergrote park gegaan, Parque del Buen Retiro, waar de straatartiesten parkartiesten zijn, het weer mooi en de Madrileen graag vertoeft. Wij dus ook, we hebben heerlijk bootje gevaren, zelf roeien en Famke is niet zeeziek geworden. Daarna op zoek naar een spaanse bocadillo, bv. in het Museum van de Hammen, maar Famke vond het daar niet echt lekker ruiken, dus ergens anders maar een broodje tonijn gescoord, tonijn ruik je tenminste niet (?). ’s Middags even terug naar het hotel, niet voor een siesta, daar zijn we niet moe genoeg voor. Rond 15.00 uur vertrekken we, samen met 85.000 andere Madrilenen richting het stadion voor de wedstrijd. Het lege stadion is al imposant, als het gevuld is helemaal, vooral door dat getoeter, dat was 20 jaar geleden al zo en is nu nog steeds zo. We zitten aardig hoog en als je er naar toe moet klimmen is het verdories stijl, maar als je éénmaal zit heb je een prachtig uitzicht op het veld en alle spelers zijn ook nog redelijk te herkennen. Je kan nog gewoon plastic flesjes drinken kopen in het stadion, de dopjes krijg je niet mee want daar kan je mee gooien, met de flesjes dus blijkbaar niet. Madrid wint uiteindelijk met 2-0, goals van Raul en Robben, een wedstrijd die snel vergeten zal worden. Het valt ook op dat voordat spelers van het veld zijn (en dat doen ze snel) het stadion ook al zo goed als leeg is. Na de wedstrijd snel met de taxi naar het hotel, we hadden niet echt zin om met al die duizenden mensen dat ene metrostation in te gaan. Na een plaspauze op de kamer op zoek naar één van de vele Indiase restaurantjes. Het was niet zo lekker als bij de Italiaan gisteren, maar wel erg pittig, zelfs Famke’s lippen deden een beetje zeer en zij kan toch veel hebben. Daarna nog even, samen met duizenden anderen, geslenterd door de nauwe straatjes van Madrid van plein naar plein. Echt opvallend hoe druk het is zo ’s avonds met 1e paasdag, hoeveel kroegjes en restaurantjes er zijn, er zijn zelfs nog winkels open, ik kan mij niet herinneren dat de vorige keer dat wij hier waren dit ook zo was. Wat nog opvallender is, is dat Famke en vooral Tom zo laat op de avond nog hartstikke fit zijn, ze rennen van portiek naar portiek alsof we de hele dag alleen maar op het terras hebben gezeten. Tessa en ik hebben de pijp al lang aan maarten gegegeven omdat deze leeg was. Welterusten en tot morgen.
13 April 2009 - 06:55
Beppe:
Jullie een paashaas en een dode vioolspeler. In Harkema geen paaseieren en een dooie hagedis. Nooit geweten dat hier hagedisjes woonden. Maar 's ochtends bij het naar buitengaan dacht ik wat geraamte hangt daar aan het ijzeren rolgordijn? Ik bekeek het van dichtbij en jawel
een hagedis en de slakken hadden hem 's nachts al afgeschraapt de zilverige slijmsporen zaten er nog op. Een drama.
Zaterdag had ik steeds gedacht"Wat stinkt het hier rokerig, de jongens in hun honk bij het voetbalveld zullen wel een fikkie stoken". Maar gister op tv hoorden we dat de Paasvuren uit het Oosten? van N Duitsland voor de stank en de vage mistvlarden verantwoordelijk waren. Ik vind het merkwaardig.
Bij wat voor pijl zitten Famke + Tom op foto 4?
Hier alles rustig en mooi weer.