Ze zitten al weer in het zwembad
Door: RH
Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom
02 Mei 2010 | Griekenland, Lindos
Rond het middaguur zijn we naar Düsseldorf vertrokken om op tijd te zijn voor het vliegtuig dat ons naar Rhodos vliegt. Bij de planning wel rekening gehouden met het feit dat we wel genoeg tijd moeten hebben om een caramel machiato bij de Starbucks te halen. Het is goed om te zien, vooral rond deze tijd van bevrijding e.d., dat het personeel op het vliegveld in Düsseldorf alle moeite doet om ons in het Nederlands te woord te staan, 't is wel eens anders geweest. Het is overigens ook allemaal Holland wat de trom slaat, ik schat dat 80% van ons vliegtuig gevuld is met Nederlanders. Het is maar 2 uur en 3 kwartier vliegen naar Rhodos (en Egypte bijna 5 uur, snappen doe ik het niet echt) en omdat we op tijd zijn vertrokken zijn we rond 18.00 uur Nederlandse tijd op Rhodos, in Griekenland is het dan echter al 1 uur later en ook al een beetje donkerder. De busreis is een hele onderneming, we zitten namelijk aan het andere kant van het eiland, met de slechte wegen er bij, zijn we bijna anderhalf uur onderweg. Onderweg is het heel rustig, heel af en toe zie je een winkeltje of restaurant dat open is, voor de rest doet het redelijk verlaten aan. Kan zijn dat het te maken heeft met 1 mei en het feit dat dit een nationale feestdag is hier in Griekenland (alhoewel het vanwege de economische crisis eerder een dag van protest is nu). Rond 21.00 uur zijn we bij ons hotel, gelukkig is het restaurant nog open, want we hebben inmiddels wel honger. Nadat we snel onze spullen op de kamer hebben gelegd, storten we ons op de pasta, kip, feta, olijven, tomaten, rosé en al die andere lekkernijen uit Griekenland. Er ligt nog geen gyros of souvlaki bij, maar dat komt nog wel (hoop ik). “Helaas” waren we te laat voor de minidisco, op het terras zat het ook niet echt super ivm de toch wel frisse wind, binnen was een bandje aan het spelen, zo hard dat we het daar ook niet lang uithielden. Allemaal niet erg, zo'n reisdag kost toch wel energie, iedereen was moe (ook van de logeerpartj met Rutger en Louise de dag er voor), dus we zijn lekker gaan slapen.
Zondagochtend uitslapen tot 9.00 uur en daarna heerlijk ontbijten, nu wel buiten op het terras, want de zon schijnt op z'n best. Tom is helemaal gelukkig want ze hebben pannenkoekjes bij het ontbijt, de eerst 12 heeft hij na 20 minuten op, we gaan tellen hoeveel dit er deze vakantie worden. Even later duiken ze al in het zwembad, eerst nog in 1 van de 3 buitenbaden, die zijn nog een beetje koud, dus gewoon even overstappen naar het binnenzwembad, heerlijk warm.