De wereld draait door - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu De wereld draait door - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu

De wereld draait door

Door: RH

Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom

08 Mei 2010 | Griekenland, Athene

Er is van alles aan de hand in de wereld, een olieramp in de VS die zijn weerga niet kent, verkiezingen in de UK waar een premier de ene na de andere blunder maakt (daar kan zelfs Balkenende niet aan tippen, maar die is dan ook nooit in het nieuws lijkt wel) en rellen in Griekenland met extreem veel geweld. Op vakantie dreigen dergelijke zaken redelijk aan je voorbij te gaan, vooral op een plek als waar wij zitten. De tv heeft alleen kanalen die je óf niet begrijpt, óf die je op vakantie vooral niet wil zien. Daarnaast zitten we hier nu 7 dagen en tot op heden zijn we slechts 1 keer in de verleiding gebracht om een Televaag te kopen en om te internetten moet ik met mijn labtopje naar de lobby lopen, dus dat doe je ook maar heel af en toe. Ons isolement gaat echter niet zover dat de rellen in Athene niet aan ons voorbij gaan. Overal in de restaurants en winkeltjes staat de tv aan, en daar waar het normaal beelden van voetbal of basketbal zijn die getoond worden, zijn het nu beelden van branden, demonstranten, rookpluimen en veel ME. Hier op Rhodos ziet men deze taferelen met lede ogen aan, de kredietcrisis komt al hard aan hier op het eiland, als dan ook stakingen e.d. de komst van toeristen ernstig bemoeilijkt wordt het helemaal zwaar voor hen. Als je als toerist ook even in het voorbij gaan naar de tv kijkt, zetten sommigen deze direct op een ander kanaal, alsof men zich er voor schaamt. Wat ik dan wel weer wel vreemd vind, is dat de helft van het personeel hier bestaat uit Polen en Albanezen. Je zou zeggen dat wanneer het dan zo slecht gaat met je land, je zelf de handen uit de mouwen slaat, maar blijkbaar voelen de Grieken zich – net als wij Nederlanders – ook al te goed voor het 'gewone' werk. Bijkomend nadeel is dat onze kennis van de Griekse taal (parakallo, efcharisto, yassas, endaxi hetgeen betekent alstublieft, dank u wel, proost en ok) niet echt gewenst is in het hotel. Vandaag was het min of meer een rustdag, ik heb een stukje met de auto gereden op zoek naar benzine en 10 secondenlijm. Ik deed dit met het dak er af en zonder in te smeren, gevolg rode kop! De kids hebben de dag vooral aan het zwembad doorgebracht, nabij de glijbanen en de bar waar ze zoveel slurpies en softijsjes kunnen krijgen als wij dat goed vinden. De glijbanen zijn nog niet helemaal goed, iedereen die er vanaf gaat komt er met schaafwonden vanaf, Tessa is dit ook overkomen, allemaal kleine plekjes op een …. kont. Inmiddels is iedereen bekend met dit fenomeen en gaat men er alleen nog met een luchtbed of van die grote banden vanaf en is het wachten totdat het gemaakt is. Tom telt inmiddels de dagen tot z'n verjaardag af, hij weet op elk moment van de dag precies te melden hoeveel dagen het nog is. Vandaag vroeg hij of al vast het pakje kon zien, zodat hij kon zien hoe groot het cadeau was, zonder dat hij het zou uitpakken natuurlijk. Er zijn deze vakantie nogal wat hotelgasten jarig, er wordt dan voor je gezongen, je krijgt een taart (allemaal als je daarom vraagt), wij willen vanwege de verslaving van Tom een taart van 7 (leeftijd) of 12 (gemiddeld aantal per dag) pannenkoekjes maken bij het ontbijt en daar een kaars op, we zijn benieuwd of het gaat lukken. Tot slot nog 1 belangrijk vermeldenswaardig feit, vanaf vandaag kan je elke middag in het buitenrestaurant, nabij de zee en zwembad, vers gemaakte gyros eten !!! Dit betekent dus dat wij vanaf nu altijd daar zullen lunchen, ook wel gezellig want dat gebeurt met de andere kids er bij.

• 09 Mei 2010 - 08:36

Beppe:

Lieve kinderen,
    Ik moet zeggen ik ben niet in het minst geraakt door de ongeregeldheden in de grote wereld zolang we hier thuis nog genoeg problemen hebben. Ik denk dat alle werklustige grieken hier de handen uit de mouwen steken en dat ze zodoende in Griekenland Polen en andere goedkope werkkrachten nodig hebben.
    Wat bedoeld Rob daar met zijn hoofd boven water? Is er misschien iets tot dergelijke omvang gekrompen?
    Famke en Tom gaan jullie nog iets voor mij fotograferen?
    En wil het wat met de plankjes van de glijbaan?
    Tút van Beppe.

• 09 Mei 2010 - 18:30

Opa Gerrit:

Hoi Rhodos
    Hier een berichtje uit Cuijk waar wij momemteel zijn aangeland.

Het weer is nog steeds herfstachtig maar we zijn al lang tevreden.
    Gunther is ook weer in Oosterhout maar die was met de boot en had geen last van as uit Ijsland en wij hopen dat jullie daar ook geen last van krijgen.
    Vanavond nog een kleine wandeling gemaakt naar AH
    en terug natuulijk we zijn ook nog naar Lemmens fietsen wezen kijken en wie kwamen wij tegen ?
    Louise en Rudger die ook gingen kijken naar een fiets !
    Cuijk is een gevaarlijke plaats geworden ze hebben gisteren nog een 71 jarige opa in elkaar geslagen. Dus opletten in Cuijk.
    Fc.Eindhoven en Helmond Sport zij beide uitgespeeld maar hadden beide zeer goed gespeeld onterecht verloren maar de slemiel verliest altijd maar ja.
    In Engeland is Chelsea kampioen geworden.
    Verder staat er een artikel met foto en al inde De Maas Driehoek
    over het college van Mill .
    De krant word natuurlijk bewaard.
    Verder kan ik nergens een verlengkabel vinden
    om het gras te kortwieken.

tot mails Opa Gerrit deze keer uit Cuijk.