Een rustig begin van de vakantie
Door: RH
Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom
03 Mei 2010 | Griekenland, Athene
Het is vandaag de ontknoping van de Eredivisie, wordt het Twente of Ajax. Drie jaar geleden een vergelijkbaar scenario, AZ stond bovenaan en alleen als die verloren en PSV met meer goals verschil als Ajax zou winnen, zou PSV alsnog kampioen zijn. Wij waren in Mexico en op 2 zenders was dit spektakel live te volgen, op de ene zender PSV-Vitesse helemaal live (vanwege Salcido) op de andere zender een schakelprogramma, waarbij de wedstrijd te zien zou zijn van de club die op dat moment kampioen zou zijn. Omdat PSV de boel verkloot had de week daarvoor had ik voorgenomen niet te kijken, maar toen ik dit toch stiekem deed en zag dat op beide Mexicaanse zenders PSV live te zien was, ben ik toch maar blijven kijken, het resultaat is bekend. Vandaag niets van dergelijke scenario's hier in Griekenland, geen Nederlands voetbal op tv, en aan niets of niemand ook maar iets te merken dat Ajax al weer geen kampioen kan worden. Alleen via mobiel internet op de telefoon is het te volgen, ook hier is het resultaat bekend, Ajax heeft al weer helemaal niets! Aan het einde van de dag zijn we nog een blokje om geweest met de auto, we hebben kapelletje bezocht in een schitterende baai, gebouwd met Europese subsidie omdat de apostel Paulus hier ooit geweest zou zijn (!?), daar is dus al die subsidie naar toe gegaan.
Na het eten toch even wat warmere kleren aan doen, overdag is het meer dan uitstekend weer, maar 's avonds waait het flink en koelt het toch nog aardig af. Na de 1e minidisco (ouders worden er niet in betrokken, ik ga de mensen van het animatieteam steeds meer waarderen) is er de 1e bingo van 2010 in het hotel en wie is de 1e winnaar van 2010, inderdaad wij! Famke heeft haar bingokaart na 4 goede nummers al aan mij afgestaan, want ze is als de dood dat ze naar voren moet om een prijs op te halen. Na de winnende bingo gaat Tom dus ook mee naar voren. De prijs is een echte cocktail van de dag (waar kennen we dat van?), zonder alcohol. Ik vind het vlagje van Europa toch wel symbolisch, men waardeert het dus wel dat wij zoveel miljarden gaan lenen aan hen.
04 Mei 2010 - 08:58
Beppe:
Lieve kinderen,
Mooie hanenstaart, was ie lekker?
Pake zijn toestand is nog niet veel verbeterd. 's Nachts wil hij H2O drinken en 's ochtends om 6.00 uur er al weer uit. Hij kan mij niet snel genoeg beter worden.
Tút van Beppe.