Garda Village veilig gehaald - Reisverslag uit Sirmione, Italië van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu Garda Village veilig gehaald - Reisverslag uit Sirmione, Italië van Famke en Tom Hoffmann - WaarBenJij.nu

Garda Village veilig gehaald

Door: RH

Blijf op de hoogte en volg Famke en Tom

27 Juli 2009 | Italië, Sirmione

Zaterdag 25 – Zondag 26 juli Garda Village veilig gehaald

Nog voordat het vliegtuig de lucht in ging zaterdag rond 16.30 uur in Keulen schijn ik al in slaap te zijn gevallen. Blijkbaar toch een beetje aan vakantie toe. Nog géén 1 uur en 10 minuten later landen we al op het vliegveld van Pisa, een klein vliegveldje, heerlijk rustig, zodat we snel onze huurauto kunnen ophalen; een Ford Mondeo station of zoals Tom zegt een “grijze” auto. De planning was rond 21.00 uur op de camping te zijn en dat lukt ook helemaal, vooral omdat het wel erg rustig is op de autostrada. We kunnen goed doorrijden, beperken ons avondeten tot een aantal broodjes parmaham, welke we nuttigen in de auto terwijl we door Parma rijden. De rijstijl van de gemiddelde Italiaan is nog steeds anders dan die van ons, strepen op de weg zijn er vooral om over heen te blijven rijden, inhalen doe je rechts en links en 3-baans wegen zijn gemaakt om ze als 4-baans te gebruiken.
Piepslag 21.00 uur (op de klok van Famke) rijden we de camping op, worden we ontvangen door Gun en Luuk die op de fiets Tom direct naar de minidisco brengen. Wij in de auto er achter aan en om 21.10 uur hebben we het 1e hoogtepunt van de vakantie al weer te pakken, althans de kids, die voor ons moet nog volgen hoop ik.
Garda Village is geen echte camping, het is vooral een plek waar een groot aantal heel kleine huisjes staan en af en toe een caravan zonder wielen. Minimaal de helft van de tijdelijke bewoners hier zijn Nederlanders, hetgeen ook weer terug te zien is in de koopwaar die hier wordt aangeboden. Als je bier wilt kopen kom je al snel bij Bavaria terecht; om toch nog een beetje een vakantiegevoel te krijgen verkopen ze het wel in ¾ liter flessen!
Na 1 fles bier dus het bed opgezocht en de volgende ochtend vroeg naar de supermarkt om de 1e boodschappen in te slaan. Daarna zijn we de kids kwijtgeraakt, die zijn gaan zwemmen met z’n 4-en, Tessa en ik hebben de “village” verkend en geconcludeerd dat de ligging, direct aan het Garda Meer echt prachtig is. Ook de klantvriendelijkheid hier is apart, we hebben nog steeds ‘maar’ een aanbetaling van 10% gedaan en ondanks aandringen bij het inchecken om de rest ook te betalen wilde men dat vooral niet, laat staan een borg?!
Zondagmiddag hebben we opa en oma opgehaald van het vliegveld in Bergamo, 80 km oostelijker gelegen. Dit vliegveld deed wel typisch Italiaans aan, veel te veel auto’s, veel te weinig parkeerplaatsen, heerlijk warm, kortom, lekker hectisch.
De zondag was oorspronkelijk bedoeld als rustdag, het leek ons wel van respect voor deze gedachte getuigen om in het land van de Paus dat principe maar te volgen. Weinig gedaan, af en toe wat gewandeld richting zwembad, campingwinkel of strandje bij het meer, een beetje eten en drinken (Fosters deze keer om toch het buitenland gevoel te pakken te krijgen) en wegdommelen in de tussentijd. ’s Avonds naar het restaurant aan de rand van het Garda Meer, uitzicht was deze avond beter dan de prestaties van het restaurant. Vervolgens bij de kids het eten laten zakken door ze te laten turbo-trampo-springen. Famke is de enige die niet durfde maar wel intens genoot van de andere 3, vooral Tom ging hoog. Overigens had Tom zich vooraf bijna bedacht, want toen hij zag dat Famke de waarde van het turo-trampo-springen kreeg uitbetaald in een echt briefje van 5 euro, gaf hij aan dat hij eigenlijk ook liever een briefje had gewild. Na afloop van het springen hebben we hem daar niet meer over gehoord, hij ging zo hoog dat hij bijna over de bergen kon kijken! De mini-disco was weer een succes, natuurlijk met de eigen hit ‘welcome to garda village’ waarbij het vooral leuk is om te kijken hoe het zoontje van de eigenaar (ik schat 3 jaar) precies weet welke pasjes op welk moment gedaan moeten worden en dat dan synchroon probeert te doen met z’n vader. De 1e echte hele vakantiedag is voorbij, het is 22.30 uur, 4 flessen rosé leeg gedronken bij bar/restaurant, voldoende om snel ons bed op te zoeken.

• 27 Juli 2009 - 09:07

Harrie:

dat ziet er goed uit in Italie,
    nog veel plezier.
    Ans en Harrie

• 31 Juli 2009 - 08:40

Lieve kinderen,

We zijn weer thuis en hebben jullie boodschap op de tel.berichten gehoord.
    Toen we bij jullie vandaan reden wilde Pake niet naar huis en wilde verder Limburg in. Nou het was geweldig maar niet heus. In Herkenbosch gegeten. Maar wat moet je dan verder. Ik wil wel even hier en daar kijken, maar Pake kan nooit mee. Het is gewoon veel te vermoeiend. Nou dan ik maar een stukje alleen op weg. Het vlindernet mee om eventuele balagers ver te houden. Nu er was niemand en in geen velden of wegen ook maar 1 libelle te bespeuren. Het waaide wat hard en de sloten waren ook niet ten goede veranderd.
    Dan maar even bij het bezoekerscentrum kijken want er kwam een inktzwarte lucht aan drijven. Pake zolang in de auto en ik even daar kijken. Het was weer droog en de zon scheen weer. De mevr. van het centrum had verteld waar een poel was waar wel eens libellen waren. Ik erheen en Pake mopperde dat hij dan al weer alleen was. Ik had zo al 2 maisvelden gehad, dat ik dacht: "Nee, veel te ver, ik moet maar weer terug". Ik was op de terugweg dat ik ineens heel veel geruis hoorde. Ik keek om en zag dat voor nog een druppel water de grond raakte een bui achter mij met druppels als ganzeeieren. En ja, daar had de bui mij ook al ingehaald. Ik rennen naar de auto. Wel nat vanzelf. Dit was dan de 3e X dat wij in Herkenbosch waren en dat het zo ontzetten regende. Wij hebben besloten er niet weer heen te gaan. De maat is vol.
    Verder zijn we nog een stukje langs de Roer gereden en hebben besloten de Geul maar eens te proberen.
    Er komt meer op een volgende. Beppe.

• 31 Juli 2009 - 08:41

Het vervolg:
    Wij rijden zo naar Valkenburg en Pake had een willekeurig hotel in de Tom-Tom getypt. Onderweg wilde de TT ons al meerdere keren tegen de betonnen wegkant laten rijden, wat wij genegeerd hebben. Echter 1X is het em gelukt ons te foppen en hebben we een heel eind op een oude weg gereden naast de snelweg. Kortom de TT bracht ons naar Valkenburg. De TT bracht ons door Valkenburg en midden op de volgende snelweg zei hij: Dat we onze bestemming bereikt hadden! Wat denk je? Ik geloofde het niet en Pake ook niet. Ik zei: "Doe maar uit, we zoeken zelf wel wat". We reden maar weer Valkenburg in. Maar Valkenburg is zo vol en ik zei tegen Pake: Ik wil wel een Hotel met een Parkeerplaats, anders moet je zover met dingetjes lopenen Pake is al niet zo mobiel. En per (on)geluk reden we Valkenburg weer uit en net zo met Oud Valkenburg. We zagen een Slot wat nog kamers had, maar dat vertrouwde Pake niet. Wij nog wat verder in Schin op Geul en omdat ik de Geul zocht dacht ik dit kaner nooit ver af zijn. Wij zagen een mooi wit Hotel langs de kant van de weg met een hele grote P. Ik dacht:"Direkt maar op het erf". Ik er uit en bestel een kamer. Maar mocht daar niet staan blijven, ik moest door een nauw wegje steil naar beneden ( 20% is een lachertje) en dan naar links waar nog een ander parkeerplaatsje was met grind. Wel nu dit had ik niet zo door en ik stond er al. Maar hoe nu er weer weg de volgende ochtend.Ik had een kamer gevraagd niet te hoog anders moest Pake zoveel trappen lopen. Maar toen Pake vanaf de parkeerplaats naar boven op de kamer was bestierf hij het zowat zoveel inspanning had hem dat gekost. Zondagochtend mooi weer lekker ontbijt. Wij zullen op zoek naar de Geul. In de auto een beetje recht voor het vertikale weggetje draaien. Zover mogelijk. Aan de en kant staat een lauwrierheg aan de andere kant een stenen muur. Ik denk ik blijkf maar zo dicht mogelijk bij de heg, liever een schrammetje dan een deuk. Ik geef een enorme straal gas want je moet niet haperen dan rij je achteruit door de bosjes en de diepte in. Ik ben stijf van de stress en de andrenaline spuit me bijna de oren uit. Wordt vervolgd.

• 31 Juli 2009 - 08:43

Lieve kinderen,

Nog meer: Wij zitten in de auto met gierende moter. Ik denk:"Nu of nooit!" Geef zoveel gas als kan, ga wat vooruit maar hoor een vreselijk gekraak van onder de auto. Ik schrik. Laat de gas los en de zwaartekracht doet zijn werk. Al kreunend gaan we achteruit. Maar dan doet toch al die adrenaline zijn werk. Ik stap op de rem. Wat was het geval onder de heg lag een enorme steen verscholen. Bij latere inspectie bleek dat ik niet alleen over deze steen "gestruikelt"ben. In iedergeval ik weet de auto zo te manouvreren dat hij wat verder om kan halen en dan maar dichter bij de muur langs. Dat ik het verstand op nul de blik op oneindig en gas, gas, gas!!! HET LUKTE! O man, was ik blij.
    En nu denken jullie dat was wel genoeg spanning voor een ontspannen vakantiedag. Nou vergeet het maar. De Geul bleek vlakbij en snel gevonden. Maar wat nu weer? Ik was in mijn onbekendheid wat te ver op het weggetje naast de Geul doorgereden. En moest nu vanwege dat smalle weggetje achteruit terug. Dit was moeilijk.Rechts de heuvel en links de diepte van het Geuldal. We hadden gelezen op een bord aan het weggetje dat het alleen voor bestemmingsverkeer was. Dus we denken hier woont iemand en dan keren we op diens erf. Dus we besluiten om door te rijden. Inderdaad op het einde van het weggetje staat een huis. Maar ook aan de weg een enorm groot en stevig hek. Pake zegt:"Je moet draaien". Ik zeg dat kan niet P: Het kan wel. Ik: Ik durf niet. P. Ik wel.P. ziek en zweterig als hij is achter het stuur en ik er uit. En ERE WIE ERE TOEKOMT Pake heeft de auto gekeert ik mag wel zeggen op een vierkante decimeter. Ik stond aan de diepte kant alle keren als Pake die kant op reed de auto tegen te houden en Hòòò te schreeuwen. En de andere kant drukt Pake dan maar zo goed het kon tegen de heuvel aan. Het verwonderde mij zeer dat niemand uit het huis even kwam kijken wat voor lawaai daar voor hun dam was.
    Kort en goed dat was die dag de 2e keer dat we zeer gevaarlijk bezig waren. De 3e keer was oversteken op een razend drukke weg. Mijn wandeling alleen langs de Geul was wel weer relaxt. Maar wat is er aan als Pake anders niet kan dan zitten en ik daar alleen wat rond struin.
    Pake is nog lang niet beter. Vreemd genoeg was hij het die steeds wilde blijven.
    Maar ik vond maar zo weinig libellen, dat heeft ons mede doen besluiten maar naar huis te gaan.
    Vermaak jullie in Italië Liefs van Pake en Beppe.